maandag 28 december 2020

Beez

 

Beez

Next Move



Beez is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Je bent er 30 tot 45 minuten mee zoet. Beez is uitgegeven door Next Move.

Het spel

In Beez ga je zo optimaal proberen te vliegen van bloem naar bloem. Verzamel de juiste nectar om de algemene en je eigen doelen te halen om punten te scoren.

Het speelbord wordt opgebouwd uit 5 verschillende soorten bloemen en een aantal bladeren. Op iedere bloem komen 3 kleine nectar en 1 grote. Er zijn 3 soorten doelkaarten. Deze worden apart geschut en van iedere kleur wordt er 1 open op tafel gelegd. Dit zijn de publieke doelen. Alle spelers kunnen hier punten op scoren. Iedere speler krijgt een honingraat waarin hij/zij de nectar verzamelt. Daarnaast krijgt iedere speler 3 doelkaarten. Daarvan kies je er 2. Dit worden je persoonlijke doelen, waarop alleen jij kunt scoren.

Op de bloemen zijn 6-zijdige vakjes gemarkeerd. Ook het voetje van de speelstukken (beez) zijn 6-zijdig en passen dus mooi in de vakjes. Alle spelers plaatsen hun beez op het startveld in het midden van het bord. De speler die aan de beurt is, plant eerst zijn vliegroute. Op de 6-zijdige voet staat op iedere zijde een aantal stappen. Dit kan zijn 1 of 5 stappen, 2 of 4 stappen, 3 stappen en 1 richting die je niet op kunt. Als de speler die aan de beurt is, bepaalt heeft welke kant hij/zij op wil en hoeveel stappen, dan draait de speler zijn/haar bij deze richting op en verplaatst de bij. Je verplaatst je bij altijd in een rechte lijn. Je mag niet eindigen op een veld waar al een bij staat en je mag niet van het bord af vliegen. Je moet exact het aantal vakjes vliegen wat je aangegeven hebt. Aangekomen op het vakje waar je heen wilde, dan verzamel je daar de nectar. Ben je terecht gekomen op een vakje dat grenst aan een kleine nectar, dan mag je deze pakken. Kom je op een grote nectar terecht, dan mag je deze pakken en een aangrenzende kleine nectar. Als je je nectar verzamelt hebt, mag je deze in je honingraat plaatsen. Op het honingraat staan 5 rijen vakjes. Hierin staan 1 of 2 cijfers. Deze zijn gelijk aan het aantal stappen dat je gedaan hebt. In 1 van deze vakjes plaats je nu je nectar. Je wil ze zo plaatsen dat je je persoonlijke en openbare doelen kunt halen. Als je geen plaats meer hebt in je honingraat om de nectar te plaatsen, dan moet je de nectar terugzetten waar je deze gepakt hebt.

Het spel is afgelopen als een speler 12 of meer nectar in zijn/haar honingraat geplaatst heeft. Nu draait iedereen zijn/haar persoonlijke doelen open en worden de punten gescoord voor de persoonlijke doelen en de openbare doelen. De speler met de meeste punten (honingdruppels) wint Beez.



Onze waardering

Beez kon natuurlijk niet ontbreken in onze winkel!

Het is een leuk familiespel met eenvoudige regels. Makkelijk uit te leggen aan nieuwe spelers. Toch zit er ook genoeg uitdaging en strategie in om meer ervaren spelers ook aan te spreken. Het bord leg je iedere keer anders aan elkaar en ook de doelen die voor jou punten opleveren zijn iedere keer anders. Het spel blijft dus heel herspeelbaar. De pionnen van de beez zijn heel leuk gemaakt. Wat ons betreft is dit spel een echte aanrader voor een breed publiek!



Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten