vrijdag 29 januari 2021

CuBirds

 

CuBirds

Gam’inBiz

CuBirds is een spel voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Je bent er ongeveer 20 minuten mee bezig. CuBirds is uitgegeven door Gam’inBiz.

Het spel

Zoveel verschillende vogels! Wie zorgt ervoor dat de vogels hun eigen familie terugvinden?

Het doel van CuBirds is om 7 verschillende vogels te verzamelen, of juist van 2 soorten minimaal 3 vogels.

Op tafel komen 4 rijen van ieder 3 vogelkaarten te liggen. Zorg ervoor dat er in iedere rij 3 verschillende vogels liggen aan het begin van het spel. Iedere speler krijgt 8 handkaarten en 1 kaart als start van je collectie. Deze leg je voor je op tafel.

Als je aan de beurt bent, leg je eerst vogels aan. Je kiest 1 van de vogelsoorten uit je hand. Alle vogels uit deze soort die je in je hand hebt, leg je links of rechts naast 1 van de rijen. Door het aanleggen, kan het zijn dat je vogels insluit. Bijvoorbeeld: je legt links naast een rij 2 papegaaien aan. Aan de rechterkant van de rij ligt ook een papegaai. De tussenligende vogels zijn hierdoor ingesloten. Deze kaarten pak je op hand. Schuif de overgebleven kaarten naar elkaar toe, zodat er geen gaten open blijven. Ligt er nu nog maar 1 vogelsoort in deze rij? Leg dan kaarten van de trekstapel aan, net zolang tot er minimaal 2 vogelsoorten in de rij liggen. Als je met het aanleggen van je vogelsoort geen andere vogels insluit, dan mag je 2 kaarten van de trekstapel pakken.

Na het aanleggen van kaarten, mag je een familie vormen. Rechtsboven op de vogelkaarten zie je 2 getallen staan. Bijvoorbeeld 6/9. Heb je 6 van deze vogelkaarten? Dan kun je een kleine familie vormen. Heb je er zelfs 9? Dan vorm je een grote familie. Om een familie te vormen, leg alle kaarten van deze vogelsoort die je in je handen hebt af. Heb je een kleine familie gevormd, dan mag je 1 van de kaarten voor je op tafel in je collectie leggen. Vorm je een grote familie, dan mag je 2 kaarten aan je collectie toevoegen.

Heb je een lege hand aan het eind van je beurt? Dan leggen alle andere spelers hun handkaarten af en krijgen alle spelers 8 nieuwe handkaarten. Je bent nu nog een keer aan de beurt.

De speler die als eerste 7 verschillende vogels of van 2 soorten 3 vogels in zijn of haar collectie heeft, wint CuBirds!

Onze waardering

CuBirds is een vrolijk, snel kaartspel, waar spelers zeker fanatiek van worden. Je wil toch zo snel mogelijk zoveel mogelijk vogels verzamelen om families te kunnen maken en zo vogels aan je collectie toe te voegen. Het gebeurt regelmatig dat je zit te azen op bepaalde vogels, maar deze net voor je neus weggehaald worden door een andere speler. Het artwork is in dezelfde simpelen, maar leuke stijl als bij Wild Cards (lees hier de review van Wild Cards). Ook CuBirds is een heerlijk kaartspel om even tussendoor te spelen. Of 10 potjes achter elkaar natuurlijk😊

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten