dinsdag 6 april 2021

Artisjokken

 

Artisjokken

White Goblin Games

Je tuin is overwoekerd met artisjokken. Wat ga je doen? Zoveel mogelijk artisjokken kwijt zien te raken natuurlijk.

Artisjokken is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Je bent ongeveer 20 minuten zoet met een potje. Artisjokken is uitgegeven door White Goblin Games.

Het spel

Artisjokken is een vlotte deckbuilder. Je begint met een handvol artisjokken, maar verzameld tijdens het spel steeds meer andere groenten.

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler 10 artisjokken kaarten. De groentekaarten worden geschut en er komen er 5 open op tafel te liggen. Dit is de tuinvoorraad. De rest ligt als trekstapel naast de tuinvoorraad. Iedere speler neemt 5 kaarten op hand. De rest van de 10 artisjokken vormt de persoonlijke trekstapel.

De speler die aan de beurt is, vult eerst de tuinvoorraad aan tot 5 kaarten. Dan mag hij/zij een kaart uit de tuinvoorraad oogsten. Alle soorten groentekaarten hebben hun eigen actie. Na het oogsten mag je zoveel kaarten uit je hand spelen als je wil/kunt. Met als doel om meer groentekaarten te krijgen of artisjokken weg te spelen. De gespeelde kaarten gaan naar je eigen aflegstapel, behalve als een kaart aangeeft “verwijder”. Dan verwijder je deze kaart(en) uit het spel. Ook de ongespeelde kaarten in je hand gaan naar je eigen aflegstapel. Je pakt nu 5 nieuwe kaarten van je persoonlijke trekstapel. Is deze leeg? Schud dan je aflegstapel. Nu is de volgende speler aan de beurt.

Heb je aan het einde van je beurt 5 nieuwe kaarten getrokken en geen artisjokken op hand? Dan win jij Artisjokken!



Onze waardering

Arisjokken is een vlot, snel te leren kaartspel. Ideaal voor de liefhebbers van deckbuilders die op zoek zijn naar een klein spel om mee te kunnen nemen. De verschillende groenten hebben verschillende acties. Na een paar keer spelen heb je alle groenten wel gezien en kun heb je ze snel door. Kies je voor de tactiek om zoveel mogelijk artisjokken weg te spelen? Of voor de tactiek om zoveel mogelijk andere groenten te verzamelen? De artwork ziet er leuk uit en de kaarten zijn van prima kwaliteit.

Wat ons betreft een aanrader voor ervaren deckbuilders, maar ook zeker voor diegenen die het deckbuilden willen leren.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs of huur het spel om het thuis uit te proberen.

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten