maandag 19 april 2021

Träxx

 

Träxx

White Goblin Games

Träxx is al eerder uitgegeven voor White Goblin Games. Nu is het terug in een nieuw jasje. Het zit nu in een kleiner doosje, dus makkelijk om mee te nemen.

Träxx is een spel voor 1 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Een potje duurt ongeveer 15 minuten.

Het spel

Iedere speler krijgt een scorevel en een potlood. De 15 kaarten worden geschut en als gedekte stapel op tafel gelegd. Ieder scorevel is hetzelfde qua kleuren, alleen het startpunt verschilt.

De bedoeling is dat je met een ononderbroken lijn zoveel mogelijk vakjes wegstreept en daarbij zoveel mogelijk punten scoort.

Eén van de spelers draait nu de bovenste kaart om. Hierop staan een aantal gekleurde vakjes op. Het is de bedoeling dat iedere speler nu met een doorlopende lijn zoveel mogelijk van deze vakjes wegstreept. Bereik je hiermee een puntenveld? Als je de eerste speler bent die een veld bereikt met punten, dan krijg je het volle aantal punten. Deze noteer je rechts op je scorevel. Alle spelers die in dezelfde ronde dit puntenveld bereiken, krijgen de volle punten. Bereik je een puntenveld waar al een andere speler eerder is geweest? Dan krijg je de helft van de punten, afgerond naar boven.

Het spel is afgelopen als alle 15 kaarten zijn omgedraaid. Tel nu de punten die je tijdens het spel gescoord hebt bij elkaar op. Voor elk veld dat niet aangestreept is, krijg je 1 minpunt. De speler die nu de hoogste score heeft, wint Träxx.

Onze waardering

Träxx is een makkelijk te leren, vlot spel. Eenmaal aan het spelen, merk je dat het je hersenen toch wel laat kraken. Alle spelers zijn tegelijk aan het tekenen, dus je hoeft niet te wachten tot je weer aan de beurt bent. Deze nieuwe uitgave zit in een kleiner doosje. Dat maakt het spel makkelijk mee te nemen. Ook solo is het spel een uitdaging.

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs of huur het spel om het thuis uit te proberen.

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten