donderdag 8 april 2021

Micro Macro Crime City

 

Micro Macro

White Goblin Games

Micro Macro Crime City is een spel voor 1 tot 4 personen vanaf 10 jaar. Je bent er 15 tot 45 minuten zoet mee. Het spel is uitgegeven door White Goblin Games. Het spel heeft al een belangrijke prijs gewonnen in Frankrijk: de As d’Or – Jeu de l’Année 2021.

Het spel

In de doos vind je 16 sets kaarten en enveloppen, 1 stadskaart en een vergrootglas. Leg de stadskaart op tafel of hang hem aan de muur. Zodat alle spelers de kaart goed kunnen zien en er bijvoorbeeld omheen kunnen lopen. Speel je het spel voor het eerst, begin dan met “De Hoge Hoed”. Dit is een introductie in het spel. 1 speler leest de eerste kaart voor. Op de startkaart staat iets over de misdaad en een plaatje van de hoofdpersoon. Op de 2e kaart staat de eerste opdracht. Weet je zeker dat je de oplossing hebt? Laat dan 1 speler op de achterkant van de kaart kijken of het klopt. Klopt het niet? Dan gaan de andere spelers door met zoeken. Klopt het wel? Dan ga je door met de volgende opdracht. Zo ga je door tot je de hele misdaad hebt opgelost. Simpel toch?:)

Gevorderde spelers kunnen ervoor kiezen door alleen de eerste kaart te lezen en daarmee de hele misdaad op te lossen.

Heb je alle misdaden opgelost? Er staan nog meer geheime puzzels op de stadskaart. Zie hiervoor de spelregels.

Onze waardering

De As d’Or win je niet zomaar. Dat zegt dus al veel over Micro Macro. Het is een geweldig leuk spel. Ook weer eens een heel nieuw concept. De stadskaart is erg groot en je blijft er steeds nieuwe dingen op ontdekken. Een beetje in de stijl van de puzzels van Jan van Haasteren. Het is wel aan te raden om de zaken op moeilijkheid te sorteren. Begin, na het introductiespel, met een misdaad met 1 ster en bouw het zo op naar steeds moeilijker. Over de misdaden zelf kunnen we natuurlijk niet te veel verklappen, dus daarom gaan we niet heel inhoudelijk op het spel in. De spelregels zijn kort en duidelijk. Je bent dus snel aan het spelen en wil niet meer stoppen tot je een beetje scheel gaat kijken van alles wat er op de kaart gebeurt. Dit spel zal voor veel spelers voor uren speelplezier zorgen!

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten