maandag 12 april 2021

Keer op Keer Kids

 

Keer op keer Kids

999 Games

Keer op Keer Kids is een spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 5 jaar. Met een potje ben je ongeveer 15 minuten bezig. Keer op keer Kids is uitgegeven door 999 Games.

Het spel

Keer op keer Kids speelt zich af in de dierentuin. De verzorgers hebben het erg druk en vragen de spelers mee te helpen de dieren te voeden.

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler een scorevel en een potlood. De dobbelstenen worden in het midden van de tafel gelegd. De speler die aan de beurt is mag de dobbelstenen 1x gooien. Nu kiest deze speler 1 dobbelsteen en kruist van deze kleur het hele dierenverblijf aan. Je mag verblijven wegkruisen met een sterretje of aansluitend aan een verblijf wat al aangekruist is. De andere spelers mogen 1 van de 2 andere kleuren kiezen en deze wegkruisen volgens dezelfde regels. Paars telt als joker. Je mag daarmee een kruisje zetten aan de rechter kant van het scorevel, bij de kameleon. Heb je 2 kruisjes gezet bij een kameleon? Dan mag je een dierenverblijf aankruisen. Lukt het je om een hele kolom vol te krijgen? Dan mag je een cirkeltje zetten rond de emmer(s) onder de kolom. Lukt het je om alle verblijven van dezelfde kleur weg te kruisen? Dan mag je het bijbehorende voer onder aan het scorevel omcirkelen.

Het spel is afgelopen als een speler 2 diersoorten helemaal heeft aangekruist. Alle spelers tellen nu het aantal cirkels wat ze gezet hebben. De speler met de meeste cirkels wint het spel.

Onze waardering

Keer op Keer Kids is een leuke aanvulling op de bestaande Keer op Keer serie. Het is toegankelijker voor kleinere kinderen en het dierenthema is leuk. We vinden het wel jammer dat de dobbelstenen alleen de kleuren laten zien en niet de dieren. We denken ook dat kinderen van 5 of 6 jaar nog wel wat hulp nodig hebben met wat ze moeten omcirkelen als ze een kolom vol hebben of alle dieren van 1 kleur verzameld hebben.

Wil je ook graag samen met je kinderen Keer op Keer spelen? Dan is dit zeker een aanrader!

Er is een demoversie van dit spel in onze winkel aanwezig, dus wil je het zelf uitproberen? Kom gezellig langs of huur het spel om het thuis uit te proberen.

Heb je na het lezen van deze review zin gekregen om het spel te spelen? Klik hier om het spel te bestellen.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten